Filipstads biblioteksblogg

Så många böcker, så lite tid …

För alla Twilight-fans

Vi har tidigare twittrat om Frost av Maggie Stiefvater och nämnt att den lär vara ”den nya Twilight”. Den handlar om Grace som en gång för flera år sen blev attackerad av vargar men överlevde. Ända sen dess har hon fascinerats av vargarna som rör sig i skogen bakom hennes hus och allra mest av vargen med gula ögon. Det är den varg som räddade henne undan de andra när hon attackerades och hon tänker på honom som ”sin” varg.

Vargen med de gula ögonen har å sin sida koll på Grace från skogen bakom huset. Det Grace inte vet är att han under sommarmånaderna är en vanlig kille som heter Sam men när frosten kommer, då blir han och de andra hamnskiftarna vargar.

Till slut möts de när Sam är i människoform och en omöjlig kärlekshistoria tar sin början. Vintern närmar sig och det betyder oundvikligen att Sam blir varg igen. Dessutom har människorna i staden tröttnat på att vargarna håller sig så nära, en ny attack på en pojke leder till en jakt på vargarna och ingen av dem går säker.

Den här historien har två starka berättare, Grace och Sam. De turas om att berätta och vi får se olika sidor av dem, framförallt får vi dela deras känslor för varandra. Det är spännande, gripande och risk för sträckläsning.

Se här om boken finns inne.


Bilden är lånad här.

onsdag, 21 april, 2010 - Posted by | Barn och unga, böcker | , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: